9 Φεβ 2007

Αγίου Χαραλάμπους,βενετσιάνικα πλακόστρωτα, αρχιτεκτονικός νεοπλουτισμός και αγώνες καγιάκ «ΛΙΟΚΟΚΚΙΑ 2007».Δηλώστε συμμετοχή τώρα.

Μέρα που ‘ναι αύριο ας γκρινιάξουμε λίγο.
Θυμήθηκα και το ομώνυμο ποτάμι στο νησί, που τη δεκαετία του 80 ο πολεοδόμος Σάντης Αυγουστίνος είχε προτείνει τη δημιουργία μαρίνας με παράλληλη αποκάλυψη όλου του πλακόστρωτου που είχαν φτιάξει οι Βενετσιάνοι στην κοίτη του. Έκτοτε το Βενετσιάνικο πλακόστρωτο τσιμεντώθηκε η Λευκάδα έχει μία από τις ωραιότερες μαρίνες και...ο Σάντης δε ξαναπάτησε στο Τζάντε.
Έγινε πια Σαλαμίνιος.
Θλίψη.
Και κάτι ακόμα πήρε τ’ αυτί μου ότι θα φτιάξουνε και γέφυρα τύπου Καλατράβα. Είναι αλήθεια; Ο σχεδιασμός ενός έργου προϋποθέτει την ένταξη του στο περιβάλλοντα χώρο. Βασικό στοιχείο του χώρου είναι η εκκλησία η οποία θα γίνει σα το εκκλησάκι που είναι στην είσοδο του ΚΤΕΛ στον Κηφισό.
Αρχιτεκτονικός νεοπλουτισμός.

Α, λέγαμε ένα μεσημέρι του Σεπτεμβρίου με την Ελένη εφόσον ρίχνουνε τα λιοκόκκια στο ποτάμι να διοργανώσουμε αγώνες καγιάκ και να τα ονομάσουμε «ΛΙΟΚΟΚΚΙΑ»
Θα έχουν μεγάλη επιτυχία. Θα αυξηθεί και ο τουρισμός το φθινόπωρο που τόσο καημό έχουμε, το ακούσατε ξενοδόχοι και έμποροι τση πλατείας Ρούγας. Να γίνεται χορηγοί. Δηλώνω τώρα την πρώτη συμμετοχή. Διονύση Β. ετοιμάσου. Γυάλισε τα κουπιά σου αποθεραπεύσου από τα τραβήγματα και πάμε.
Καλά να’ μαστε.
Χρόνια πολλά για την αυριανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: